Logo gouwekoerier.nl


Op de Spoedeisende Hulp kan het ontzettend druk zijn. Michel (rechts op de foto): "Dan is het heerlijk om thuis te ontspannen. Alleen het kijken naar de vijver geeft al rust!"
Op de Spoedeisende Hulp kan het ontzettend druk zijn. Michel (rechts op de foto): "Dan is het heerlijk om thuis te ontspannen. Alleen het kijken naar de vijver geeft al rust!"

Een bijzondere en rustgevende hobby

Michel van der Zeeuw uit Hazerswoude-Rijndijk werkt al jaren als Spoedeisende Hulp verpleegkundige in het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp. Een afdeling waar het nooit rustig is en zieke en minder zieke, oude en jonge patiënten kunnen rekenen op zijn hulp, aandacht en zorg. Om te ontspannen heeft Michel er nog een baantje bij.

Na de basisschool ging Michel van der Zeeuw naar de tuinbouwschool in Oegstgeest. "Op jonge leeftijd was ik al geïnteresseerd in de natuur en deze school sloot aan bij mijn interesses. Ik ben toch niet in deze sector gaan werken, maar heb de opleiding tot verpleegkundige gevolgd. Na mijn diplomering ben ik me gaan specialiseren en heb ik jaren gewerkt op de CCU, de acute hart afdeling. Sinds zes jaar werk ik, met groot plezier, op de Spoedeisende Hulp in het Leiderdorpse ziekenhuis."

"Vijf jaar geleden liep in een winkel binnen die gespecialiseerd is in bonsaibomen en Japanse koi, prachtige gekleurde vissen. De man die mij te woord stond, herkende ik vaag. Na even doorvragen bleken we bij elkaar in de klas op de tuinbouwschool te hebben gezeten! Gert Jan van der Stap was na zijn opleiding gaan werken bij Edo-Bonsai en hield daar Japanse koi. Toen hij het bedrijf naast Edo-Bonsai kon kopen had hij eindelijk de mogelijkheid om zijn hoekje met Japanse koi flink uit te breiden. Terwijl wij die dag herinneringen aan het ophalen waren, kwam er een container bonsaibomen binnen. Gert Jan vroeg mij of ik soms even mee wilde helpen om ze na een lange reis te verzorgen. Dat wilde ik zeker! Sinds die dag ga ik elke zaterdag naar Edo-Koi Holland."

Japanse koi zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren en elke kleur vis heeft een andere betekenis. Vier keer per jaar reist Gert Jan naar Japan om vissen te selecteren voor de verkoop. "Als de koi binnenkomt, staan wij samen met een biertje boven de quarantainebak te kijken. Dat is echt genieten."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox