Logo gouwekoerier.nl


Johan van Gent en Sander Rijkaart uit Hazerswoude-Dorp vertrekken op 3 oktober naar Tanzania. Daar proberen zij om in vijf dagen de top van de Kilimanjaro te beklimmen voor het goede doel Compassion. Word ook sponsor en help Johan en Sander op weg.
Johan van Gent en Sander Rijkaart uit Hazerswoude-Dorp vertrekken op 3 oktober naar Tanzania. Daar proberen zij om in vijf dagen de top van de Kilimanjaro te beklimmen voor het goede doel Compassion. Word ook sponsor en help Johan en Sander op weg.

Een geweldige ervaring met een doel

"Onze drijfveer is om kansarme kinderen te helpen". Zo begint het gesprek met de twee vrienden Johan van Gent en Sander Rijkaart uit Hazerswoude-Dorp. Ze kennen elkaar al jaren en hebben samen veel mooie reizen gemaakt naar verre uitdagende bestemmingen. Twee mannen van midden in de dertig die op één van hun reizen door Afrika werden geraakt door de ellende en armoede van kinderen.

 "In Botswana kwamen we een moeder tegen die ons om brood vroeg voor haar drie kinderen. Ze vroeg niet eens om geld, daar kregen we echt kippenvel van", zegt Sander. Ook op andere reizen werden de vrienden geconfronteerd met échte armoede. In de jaren hierna vroegen zij zich geregeld af op welke manier zij wat voor deze mensen kunnen betekenen.

"Je kunt natuurlijk een keer niet op reis gaan en het geld doneren, maar wij wilden het breder trekken en er ook een uitdaging in zien." Zo ontstond het plan om de Kilimanjaro in Tanzania te bedwingen, maar dan wel voor het goede doel. Het werd Compassion, een Christelijke Stichting die zich wereldwijd inzet om kansarme kinderen een betere toekomst te bieden.

"We houden van reizen en van de natuur. Alle reiskosten betalen wij zelf zodat al het gesponsorde geld volledig naar Compassion gaat", vertellen Johan en Sander enthousiast. Op 3 oktober vertrekken de mannen naar Tanzania om in vijf dagen de top van de Kilimanjaro te bereiken. De Uhuru top is met 5895 meter het hoogste punt van Afrika.

Inmiddels zijn Johan en Sander flink aan het oefenen om zo fit mogelijk aan deze uitdaging te beginnen. "We hebben hier geen bergen om te beklimmen, maar kunnen wel flinke afstanden lopen met zware rugzakken op." Hoe het hoogteverschil voor hen zal gaan uitpakken is afwachten. De reis wordt grondig voorbereid en elk vrij moment staat in het teken van deze missie. Ze hebben er beide enorm veel zin in en tonen op de kaart de plaatsen die ze gaan aandoen. "Wij denken dat het een geweldige ervaring gaat worden".


Enthousiast geworden? Maak dan een bedrag over op het rekeningnummer van Compassion: NL 91 INGB 00 00 00 3232 o.v.v. Johan en Sander Kilimanjaro 2017. Daarnaast hebben zij ook een mogelijkheid voor bedrijven of instellingen om hun logo of naam te laten vermelden op de vlag die op de top van de Kilimanjaro getoond wordt. Meer weten? missionkilimanjaro2017@gmail.com.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox