Logo gouwekoerier.nl


Foto: Morvenna Goudkade

Vijf Van Klaveren

Ze heeft er zelf nog geen weet van, maar Mila (7 weken) heeft een sterrenstatus bij de familie Van Klaveren. Met haar komst is deze uitgebreid tot vijf generaties. Toch best uniek, vindt de familie zelf. Zeker omdat iedereen goed met elkaar omgaat en gezamenlijk kan genieten van de jongste telg. Overgrootvader Jaap van Klaveren (67) tipte deze krant.

"We vonden het leuk om dit met de Gouwe Koerier te delen," zegt de oud-boomkweker, die nog steeds een hobby-kwekerij heeft in Boskoop.

Jaap vanKlaveren is een zoon van de bekende Boskoopse boomkweker Ward van Klaveren, die inmiddels is overleden. Zijn moeder Corrie is de oudste van de vijf generaties, zij is bijna 92. "Mila is mijn eerste achterachterkleinkind. Ik ben haar betovergrootmoeder. Dat vind ik heel bijzonder om mee te maken," zegt Corrie, vanuit haar appartement aan de Gouwe in Boskoop. Ze gaat met haar tijd mee, haar tablet ligt op het tafeltje. "Ik zit op Facebook, zo hou ik contact met de kinderen en kleinkinderen," vertelt ze. "Al zien we elkaar ook veel als familie."

De Van Klaverens hebben een hechte familieband. "Verjaardagen, feestdagen en nog tussendoor, we komen vaak bij elkaar over de vloer. Dan is het altijd heel gezellig. Nee, we zitten dan niet aan een spaatje blauw, haha."

Mila is het eerste kind van Randy (24) en Leila. Randy is een zoon van Corné. Jaap is zijn opa. Het gezinnetje woont in Boskoop. Ze zijn ontzettend trots op hun prachtige baby. Jonge moeder Leila heeft Mila mooi aangekleed. De kleine draagt een roze jurkje met tutu en heeft een haarband in met haar naam erop. In de familie beginnen ze jong aan kinderen, daarom is Corné op zijn 44e al opa. "We vinden het superleuk," zegt de telecomspecialist. "Ik werk in hetzelfde bedrijf als mijn vader," vertelt Randy. Bianca, partner van Corné, is daar ook werkzaam. De twee zijn zelfs collega's.  Vriendin Leila komt oorspronkelijk uit Hongarije en zit wel in de boomkwekerijsector. "Ik werk bij Hebe Center Holland , als Hebe-specialist,"

Alle familieleden kijken vertederd als de jongste aanwinst gapend uit de kinderwagen wordt gehaald. Mila wil best bij betovergrootmoeder Corrie op schoot, papa Randy, opa Corné en overgrootvader Jaap buigen zich over haar heen. De kleine meid heeft de volledige aandacht van iedereen: "Tijdens de zwangerschap van Leila borrelde het al een tijdje bij ons," zegt Jaap. "We wisten, dit wordt een bijzondere baby, de vijfde generatie. Het 'extraatje' noemden we het."

Door Morvenna Goudkade

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox