Logo gouwekoerier.nl


Actief Rijnwoude organiseert diverse activiteiten waaronder wandelingen. FOTO: Joke de Vries
Actief Rijnwoude organiseert diverse activiteiten waaronder wandelingen. FOTO: Joke de Vries (Foto: Joke de Vries)

Minstens twee en half uur per week intensief bewegen

September is dé maand dat de sportverenigingen weer gaan starten met hun nieuwe seizoen. We hebben allemaal uit het nieuws kunnen vernemen dat de regels van de Gezondheidsraad minder streng zijn geworden. Volwassenen wordt geadviseerd ten minste twee en een half uur per week matig intensief te bewegen.

Benthuizen - Matig intensieve lichamelijke activiteit zorgt ervoor dat iemand een verhoogde hartslag krijgt, het wat warmer krijgt en een versnelde ademhaling krijgt. Voorbeelden hiervan zijn wandelen, rustig fietsen op een toerfiets, rustig zwemmen, de trap oplopen, tuinieren en andere huishoudelijke klusjes. Als u in Benthuizen woont kunt u meedoen aan een activiteit, georganiseerd door Actief Rijnwoude, waarmee u al een half uur of één uur van de geadviseerde twee en een half uur per week heeft volbracht. Al enige tijd bestaat er een groep wandelaars die op woensdagmiddag vanuit De Tas gaan (thee)wandelen, er is een groep die één uur wandelt en een groep die dit een half uur doet. De laatste groep is voor mensen die in een wat lager tempo wandelen.

We verzamelen om 14.15 uur bij Dorpshuis en Eetcafé De Tas en vertrekken 14.30 uur. Deelname is gratis en heeft u interesse of wilt u extra informatie dan kunt bellen naar Joke de Vries 079-3616919

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox