Logo gouwekoerier.nl


In  de regio staan al op verschillende plaatsen water tappunten waar ook veel gebruik van wordt gemaakt door wandelaars en fietsers.
In de regio staan al op verschillende plaatsen water tappunten waar ook veel gebruik van wordt gemaakt door wandelaars en fietsers.

Watertappunten: Overal gezond water

Vanaf 31 augustus zijn er acht watertappunten in de gemeente Alphen aan den Rijn. Dit maakt het gemakkelijk om in plaats van frisdrank water te drinken. Voorbijgangers, sporters , schoolkinderen, iedereen die een flesje bij zich heeft, kan het vullen! Water is gezond en er zitten geen calorieën in. Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) voert daar ook campagne voor: drink water! Watertappunten zijn onderdeel van de campagne drink water! van JOGG. Tijdens hun jeugd leren kinderen wat leuk en normaal is. Gezoete drank is één van de grootste veroorzakers van overgewicht bij kinderen. Water drinken levert een positieve bijdrage aan de preventie van overgewicht! Water lest 100 % de dorst met 0 % suiker. JOGG wil het drinken van water stimuleren op school, tijdens het werk, tijdens en na het sporten en in de wijk! Oasen plaatst de watertappunten in de buurt van scholen en speellocatie . Zo hopen ze ook te voorkomen dat kinderen frisdrank meenemen maar zo hun dorst lessen met gezond water. Ook op het Rijnplein komt een watertappunt. De horeca ondernemers zijn niet bang dat ze daardoor klanten zullen verliezen. " Nee hoor! Onze klanten komen om gezellig even te zitten en te kletsen onder het genot van een drankje en ik denk dat ze dat zullen blijven doen. Misschien dat de fietsers hun bidon bij het watertappunt zullen gaan vullen, maar daarna alsnog even bij ons komen zitten!" aldus de dames van De Zaak. De watertappunten komen In Alphen aan den Rijn in het Europapark, Herculesstraat-Sterrenlaan nabij het basketbalveld, Park Zegersloot nabij Wet & Wild en het op Rijnplein te staan. In Boskoop op het Raadhuisplein maar er wordt nog gekeken naar de meest geschikte locatie. In Koudekerk aan den Rijn wordt er ook nog gezocht naar de meest geschikte locatie. In Zwammerdam komt het water punt in het Ziendepark.

De watertappunten zijn mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en gemeente.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox