Logo gouwekoerier.nl


Op de foto op de voorgrond vlnr: Werner Finkenflugel, Teus de Kruyf, Ludo Straver.
Op de foto op de voorgrond vlnr: Werner Finkenflugel, Teus de Kruyf, Ludo Straver. (Foto: Dave Geukes)

Alphens Boksgala met Boskoopse bokser

Er is veel animo voor het 6e Alphense Boksgala op 30 september. Organisator en boksschoolhouder Teus de Kruyf kreeg liefst 120 aanmeldingen uit Nederland en mag ook (weer) Duitsers en Belgen in de Rijnstreekhal verwachten. Het internationale evenement is inmiddels niet meer weg te denken van de kalender.

Alphen aan den Rijn / Boskoop - Liefde voor de bokssport is de belangrijkste drijfveer voor De Kruyf om elk jaar iets moois neer te zetten. "Het boksgala is alleen mogelijk met medewerking van sponsors en veel vrijwilligers," aldus De Kruyf. "Het gala moet niveau hebben en dat lukt al jaren. Dit is tevens reclame voor mijn school. Daarom krijgen mijn eigen boksers ook een kans in de altijd volle Rijnstreekhal. Zoals de jeugdboksers Levi Kroll en Nicky Wemer en de Elite A boksers Remco Hofstede en Nabil Yousfi. Daarnaast nodig ik nationale toppers uit zoals de winnares van Olympisch zilver Nouchka Fontijn en de nummer drie van Europa Roy Korving uit Waddinxveen. Al is het moeilijk voor dit tweetal een tegenstander te vinden. Voor de sterke Boskoopse stijlbokser Sammy Wagensveld gaat dit waarschijnlijk wel lukken."

Het gala begint om 18.45 uur met zes jeugdwedstrijden waarna veertien seniorpartijen volgen. Met daarbij tien duels van het hoogste niveau Elite A. Bekende oud-boksers als Alex Blanchard, Don Diego Poeder en Rudi Koopmans hebben aangegeven het Alphense boksgala te willen bezoeken. De hoofdsponsors Werner Finkenflügel en Ludo Straver (Ruiten Troef) zijn beiden boksliefhebber hebben beiden affiniteit met de bokssport en bezoeken de vernieuwde boksschool van Teus de Kruyf aan de Gouwekade al vele jaren. "Een sport voor iedereen," zegt Finkenflügel. "Van directeuren tot werkelozen, van blank tot zwart. Het respect voor elkaar is opvallend. De passie van Teus voor de sport is groot." Het gala wordt afgesloten door een after party met DJ. Meer info via www.boksschool-teusdekruyf.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox