Logo gouwekoerier.nl


Een nat pak in de polder, al ploeterend en wadend

Het stond al een tijdje aangekondigd, er was een Facebookpagina en die-hard fans, en op 23 augustus was het dan zover: de 4e editie van de Hazerswoudse Poldercross. De sportieve aftrap van de jaarmarkt en een uitgelezen kans voor iedereen om het dorp van een andere kant te leren kennen. En 'iedereen' deed mee. Oude bekenden, nieuwkomers, badmutsen, dickheads, maiskolven, het dames voetbalteam.

Hazerswoude-Dorp - De start was aan de Burgemeester Warnaarkade. Die eenmaal veroverd, zwierven de sportievelingen als ware ontdekkingsreizigers door de polder, over sloten springend of er doorheen wadend. Ze ploeterden door mais- en bietenvelden, stormbaanden over een erf en hielpen en-passant de brandweer een handje met het vergaren van water. Ze kropen onder de Provinciale weg door en slechtten nog wat hindernissen, waarvan die op het Ambachtsplein niet de minste was… Vlak bij de finish, wachtte een boomstamloop over het water van de Warnaarkade. Geen probleem als dat niet helemaal lukte: een nat pak hadden ze al.

Niet alleen de deelnemers kwamen op plekken waarvan ze het bestaan niet hadden vermoed, ook de vrijwilligers moesten hindernissen overwinnen. Onderweg werden de deelnemers regelmatig met water en eierkoeken versterkt. Een van de dames die midden in een weiland onvermoeibaar bekertjes met water stond te vullen, vertelde dat ze geen idee had gehad waar ze precies naar toe moest of hoe ze er moest komen. Extra hulde dus voor deze doorzetster. Dank ook aan alle andere vrijwilligers die er een mooie, goed verzorgde cross van hebben gemaakt. Eenmaal thuis gekomen hielp een douche om schoon en warm te worden, al bleef de geur van sloot en modder als een hardnekkige herinnering in je neus hangen. En de kleren? Uit het raam ermee.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox