Logo gouwekoerier.nl


Ook al is het konijn zelf niet zo groot,  hij heeft wel veel ruimte nodig
Ook al is het konijn zelf niet zo groot, hij heeft wel veel ruimte nodig

Ook asiel konijnen hebben een wensenlijstje

Zo, de vakantie is weer voorbij en het 'gewone leven' is weer begonnen. Ook wij merken dat iedereen weer thuis is. De belangstelling voor konijnen neemt weer toe en dat is heel fijn! Want zij verdienen een mooie tweede kans. Ze hebben wel allemaal hun eigen wensenlijstje, want ze hebben ook allemaal hun eigen karakter.

Regio - Er zijn wel een paar basiswensen, die voor hen allemaal geldt. Zo hebben ze allemaal gezelschap van een gecastreerd soortgenootje nodig. Hoe heerlijk is het om samen met een maatje door het leven te gaan! Elkaar wassen of lekker tegen elkaar aan liggen, maar ook samen spelen en rennen. Voor een baasje ook heel leuk om naar te kijken. Maar dat betekent dus ook, dat ze veel ruimte nodig hebben. En dat niet voor een paar uurtjes per dag, maar de hele dag door. Met in die ruimte een fijn schuilhok en een zand-/graafbak is ook helemaal fantastisch. Wel moet hun ruimte helemaal veilig zijn: geen elektriciteitssnoeren, giftige planten en ontsnappingsmogelijkheden.

Rekening houden

Allemaal dingen om rekening mee te houden dus. Net als met hun gezondheid. Zo hebben ze goed voer nodig en moeten ze beschermd worden tegen een aantal ziektes. En als ze dan toch ziek zijn, zal een baasje hen ook mee naar de dierenarts moeten nemen. Konijnen kunnen wel 10 jaar of ouder worden. Dat is ook iets om over na te denken. Het is niet voor even, maar voor hun hele leven. Wij adviseren iedereen daarom om zich vooraf goed in te lezen. Er is zoveel over konijnen te leren! Goede informatie is bijvoorbeeld te vinden op www.licg.nl.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox