Logo gouwekoerier.nl


Inge van Bekkem uit Reeuwijk- Dorp (links) ontvangt een Heuchera plant van de zusjes Fleur en Kelly Kempen (rechts) bij het verlaten van de beurs. FOTO: Morvenna Goudkade
Inge van Bekkem uit Reeuwijk- Dorp (links) ontvangt een Heuchera plant van de zusjes Fleur en Kelly Kempen (rechts) bij het verlaten van de beurs. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: Morvenna Goudkade)

Veel beleving op Plantarium

Niet de plant, maar het verhaal van de plant stond centraal tijdens Plantarium 2017. Met het concept 'Stories" werd een nieuwe invulling gegeven aan de vakbeurs. Inspelen op de wensen van de consument, met veel beleving en inspiratie. Wij namen een kijkje op zaterdag, traditiegetrouw consumentendag op Plantarium.

Jurk van planten

Iedereen die de beurs bezoekt, heeft haar gezien. Meteen bij de ingang staat een levensgrote paspop, aangekleed met een fraaie baljurk. Maar deze jurk is gemaakt van planten. Kelly Kempen (20) vertelt het verhaal van de plantenjurk, samen met haar zusje Fleur (15). "Onze vader is Ad Kempen, wij hebben hier een stand. Wij vinden dit een leuke manier om ons product, Heuchera Indian Summer, te laten zien." Tegen het einde van de beurs geeft ze de planten cadeau aan beursbezoekers.

Mooi aangeklede beurs

Ook Inge van Bekkem uit Reeuwijk-Dorp krijgt een Heuchera ."Ik ben lid van Groei & Bloei," zegt Inge. "Ik ben hier voor de bijzondere planten." "Ik heb snel last van slakken en ik wil geen bestrijdingsmiddelen gebruiken, alleen biologische middelen. Ik koop dus geen planten waar slakken op afkomen." Kweker Dick Blom uit Boskoop zit bij zijn stand. Op vrijdagavond is hij met de medewerkers naar het Holygreen Festival geweest, dat voor de eerste keer werd georganiseerd. "Erg leuk en erg mooi aangekleed," vindt Dick. Ook op Holygreen was veel beleving, zo was er een bloemproeverij met eetbare bloemen.Echtgenote Miranda is vol lof over de prijswinnende stands van de buren, F.N. Kempen en Hoogeveen Plants. "Voor mij hebben ze allebei de eerste prijs gewonnen." Intussen loopt Pieter Neuteboom met zijn moeder over de beurs. Ze hebben flink wat planten bij zich. "Wij komen uit Leiden. Mijn moeder is lid van Groei & Bloei. We komen hier al jaren," vertelt Pieter. Barry Looman van Groei & Bloei Boskoop is heel tevreden over de bezoekersaantallen van de groenliefhebbers.

Russische delegatie 

Maar liefst 2500 leden van de landelijke vereniging zijn naar Plantarium gekomen, vaak met touringcars. Het zijn er vijfhonderd meer dan vorig jaar. "Heel goed bezocht," constateert Barry. De modeshows van Garden Girls & Boys, een initiatief van hovenier Sjaak Willemstein, zijn populair tijdens consumentendag. Vrouwelijke modellen showen de bloemrijke tuinkleding van Garden Girl en stoere mannelijke modellen tonen werkkleding op de catwalk. De internationale vakbeurs had ook nog een primeur, vertelt Sandra van Tol. "Op donderdag is een Russische delegatie op bezoek geweest. De Russische ambassadeur met zijn vrouw en enkele diplomaten. Zij kwamen met oog op internationale handelsbetrekkingen.

Door Morvenna Goudkade

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox