Logo gouwekoerier.nl


Al vanaf de opening in 2013 is het tunneltje lek. Inwoners en politici vragen zich hardop af wanneer de onveilige situatie eindelijk verholpen wordt.
Al vanaf de opening in 2013 is het tunneltje lek. Inwoners en politici vragen zich hardop af wanneer de onveilige situatie eindelijk verholpen wordt.

'Dit kan toch zo niet nóg langer duren?!'

De afgelopen maanden zijn werkzaamheden uitgevoerd ten behoeve van het nieuwe treinstation Snijdelwijk en op de spoorlijn Gouda-Alphen. Tegelijk met deze werkzaamheden zou de bestaande lekkage van het tunneltje dat onder het spoor door loopt van de Boezemlaan naar Snijdelwijk, worden gerepareerd.

Boskoop - Er ligt constant een grote plas water in het tunneltje onder het spoor. Het tunneltje is al sinds de opening in 2013 lek. Aan één kant wordt de tunnel afgeschermd met hoge ijzeren hekken en de andere kant is afgedekt met houten grondplaten. Deze platen maken het mogelijk dat het wandelend en fietsend publiek nog door dit tunneltje kan, maar het levert gevaarlijke situaties op.

Gebruikers van het tunneltje vinden de situatie beschamend. "Ik vind het een aanfluiting! Het duurt nu al zo lang en elke keer beloven ze beterschap, maar er is nog steeds niets veranderd!" aldus een geïrriteerde fietser. Een moeder van twee kinderen stopt als ze ziet dat er foto's worden gemaakt en vraagt of er nu eindelijk iets aan de tunnel wordt gedaan. "Ik fiets hier elke dag met mijn kinderen en vind het gewoon eng! De platen op de grond zijn vaak glad en er zijn al veel fietsers door gevallen. Dit kan toch zo niet nóg langer duren?!"

In het voorjaar hebben de de CDA- en GroenLinksfracties aan de wethouder vragen gesteld over deze situatie. In het antwoord werd aangegeven dat alle perikelen rond de zomer zouden zijn opgelost. Beide partijen hebben onlangs weer een brief aan het college gestuurd: "Inmiddels zijn de werkzaamheden aan het spoor klaar, maar is het ijzig stil bij het tunneltje. Bij navraag blijkt dat de reparatie nog wel een paar maanden op zich laat wachten, hetgeen ontoelaatbaar is. Zeker ook gezien de veiligheid van het gebruik, met de herfst voor de deur. De inwoners van Boskoop zijn het meer dan zat om telkens nieuwe beloften te horen die niet worden waargemaakt."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox