Logo gouwekoerier.nl


Je zorgt dat je de laatste week van de vakantie thuis bent - en dan ga je naar het Hobbemaplein! FOTO: Peter van der Werken
Je zorgt dat je de laatste week van de vakantie thuis bent - en dan ga je naar het Hobbemaplein! FOTO: Peter van der Werken (Foto: Jos Timmermans)

Jeugdvakantieweek feest voor iedereen

Al 44 jaar, altijd de laatste week van de vakantie, vindt er wel een heel bijzonder evenement plaats aan het Hobbemaplein te Hazerswoude-Dorp. (Bijna) alle schoolgaande kinderen (t/m/ 12 jaar) zijn dan terug van vakantie om mee te doen aan dit spektakel, sterker nog, je zorgt als ouders er wel voor dat je dan weer thuis bent.

Hazerswoude-Dorp - Maandagochtend 14 augustus was het weer zover. Al heel vroeg werden er vijf vrachtwagens met hout aangeleverd. Hiermee gingen de kinderen mee aan de slag om hutten te bouwen. Ruim vijf uur lang hoorde je alleen maar getimmer en soms een pijnkreet maar daarna stond er een heus huttendorp.

Er werden allerlei activiteiten in en rondom het huttendorp georganiseerd. Zo was er een poppendokter, waren er allerlei sportieve activiteiten (zoals de polderbaggertocht), een creatieve ochtend, muzikale activiteiten etc. De gehele dag was er passende muziek in het dorp te horen. De nacht van donderdag op vrijdag was het hoogtepunt. Ongeveer 350 kinderen brachten de nacht door in de zelfgemaakte hutten. Erg gezellig natuurlijk maar ook bijzonder vermoeiend… En dan nog de vrijdag. Het huttendorp werd gesloopt, en het gebruikte hout werd verbrand op het einde van de middag. Een prachtig vreugdevuur, nog even zelf wat lekkere broodjes bakken bij het kampvuur en de week was voorbij gevlogen.

De huttenbouwweek is niet alleen voor de kinderen een belangrijke happening. Ook ouders en opa's en oma's zijn er regelmatig te vinden. Om incidenteel een handje te helpen bij activiteiten, maar ook om kinderen aan te moedigen. Elkaar ontmoeten en verbinden vindt er volop plaats, nieuwe kennissen worden vrienden wat weer ten goede komt van de totale leefbaarheid. Een ander mooi voorbeeld is dat de oudere jeugd (16+) weer helpt met het organiseren van specifieke activiteiten. Daarnaast werken diverse sportverenigingen mee en laat het lokale bedrijfsleven zich van de beste kant zien.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox