Logo gouwekoerier.nl


Verkijk; Foto © Verkijk

Trekkertrek was een waar spektakel

Afgelopen week vond de 26e editie plaats van de Trekkertrek. Het touwtrekken werd voor de 23e keer georganiseerd. "Trekkertrek 2017 was een goed jaar," volgens Rick van den Bosch, lid van PR-commissie Trekkertrek Koudekerk aan den Rijn.

Het evenement werd afgetrapt op woensdag 2 augustus met touwtrekken. "Maar liefst zestig teams speelden tegen elkaar bij het touwtrekken. Het weer was helaas wat minder; in de avond was het regenachtig maar gelukkig weerhield dit niet het publiek om te blijven kijken." De Trekkertrek familiedag vond zaterdag 5 augustus plaats. Van den Bosch: "Overdag waren er wedstrijden met verschillende wagens: van oldtimers tot standaard trekkers die normaal door de boeren uit de omgeving dagelijks worden gebruikt. Voor extra spektakel was er ook een aantal vrachtwagens."

Er was gedacht aan degenen die niet alleen naar wedstrijden wil kijken. "Dit jaar was er een reuzenrad zodat je een mooi overzicht over het terrein kreeg. Ook nieuw was de vliegshow waarbij meerdere vliegtuigen salto's, loopings en andere gekke capriolen uithaalden. Vorig jaar wilden wij dit al doen, maar dat kon niet doorgaan vanwege terrorismedreiging." De kleine kinderen kwamen ook aan hun trekken: "Het schminken en springkussen waren zoals altijd een groot succes."


Over zaterdagavond vertelt Van den Bosch: "De NTTO-wedstrijd begon anderhalf uur te laat. De wedstrijd moest namelijk worden stilgelegd omdat de baan te nat was. Eerst moest al het water er af worden geschoven. Daarnaast waren er een aantal trekkers in de weken hiervoor kapot gegaan waardoor ze niet meer konden deelnemen."

"Gelukkig hadden we andere trekkers kunnen regelen voor de demonstratie en de wedstrijd kon met zo'n 150 tot 200 deelnemers alsnog doorgaan" aldus Van den Bosch. "Het avondprogramma was dus nogal uitgelopen. The Dirty Daddies speelden gedeeltelijk tijdens de NTTO-wedstrijd, maar wel in een volle feesttent. Ze hadden het onwijs naar hun zin."

Bij de prijzenuitreiking feliciteert Miss Trekkertrek de grote winnaars. Dit jaar was dat de twintigjarige student Jessica Goedhart uit Koudekerk aan den Rijn. Van den Bosch: "Elke deelnemer kreeg een mini-shirtje van de Trekkertrek zodat hij dit in zijn trekker kan hangen als aandenken. De winnaar, nummer 2 en 3 van elke klasse kregen daarnaast een beker."

Op het terrein stond de KWF Kankerbestrijding bus. "Er is 2.700 euro opgehaald en door Trekkertrek aangevuld tot 3.300 euro. Al met al zijn we zeer tevreden."
Ook schonk Stichting Trekkertrek onlangs vrijkaarten voor de familiedag aan gezinnen die cliënt zijn van de Voedselbank in Alphen aan den Rijn en omstreken.

reageer als eerste
Meer berichten