Logo gouwekoerier.nl


Mathijs de Leng
Mathijs de Leng (Foto: Koos ’t Hart)

Boskopers op het podium

De Wateringse Wielerdag van donderdag 27 juli is een na-de-tour-criterium. Het kreeg een Boskoops tintje want zowel junior Mathijs de Leng (foto boven) als belofte Melle Meeuwisse stapten in het Westland op het erepodium van de sterk bezette wedstrijd. Mathijs de Leng ontsnapte met twee topjunioren: Rotterdammer Maikel Zijlaard en de Zweedse tijdritkampioen Christoffer Wall. De Leng sprintte naar de tweede plaats achter Zijlaard.

Zijn één jaar oudere dorpsgenoot Melle Meeuwisse gaat na een sleutelbeenbreuk steeds beter rijden. Als jonge, eerstejaarsbelofte kan hij zich momenteel meten met ervaren beloften en eliterenners. Tijdens de Wateringse Wielerdag klasseerde hij zich achter de Australische winnaar Ayden Toovey en Nick Zuidewind als derde.

Afgelopen zondag reed Mathijs de Leng wèl naar de overwinning in het Belgische Geel – Stelen. Hij versloeg de Zweed Andreas Andersson en Stefan Zagers uit Kalmthout in de sprint. De Leng gaat in topvorm naar diverse Belgische klassiekers en de Franse Tour des Vallée. Meeuwisse richt zich op de Hel van Voerendaal en wedstrijden uit de Clubcompetitie.

De Leng draagt het shirt van het Utrechtse UWTC De Volharding en Meeuwisse is lid van het Gorinchemse Jan van Arckel.

2 reacties
Meer berichten