Logo gouwekoerier.nl


Muriël Mulder (met portret van Robbie Williams) geeft met haar columns de lezers van Gouwe Koerier een kijkje in haar leven. Veel dingen kunnen haar gelukkig maken.
Muriël Mulder (met portret van Robbie Williams) geeft met haar columns de lezers van Gouwe Koerier een kijkje in haar leven. Veel dingen kunnen haar gelukkig maken. (Foto: Morvenna Goudkade)

'Het is mijn doel om gelukkig te zijn'

BOSKOOP – Haar wiegje stond in Boskoop en daar woont ze nog steeds, althans de helft van de tijd. De andere helft is ze bij haar vriend in de buurt van Rotterdam. "Wij wonen wisselend samen bij mij en samen bij hem. Dat is heel leuk. Ik heb een mooie relatie." Lachend: "En ik heb er een mooi relatiegeschenk bij gekregen. Mijn partner is co-ouder van een zoontje van drieënhalf." Muriël is dol op de kleine Jasper, vertelt ze. "Ik ben gek op kinderen. Vroeger, op de kleuterschool, wilde ik al kleuterjuf worden."

Het liep anders. Na een periode van opleiding en werken bij allerlei bedrijven, merkte Muriël dat ze zich erg aangetrokken voelde tot marketing en communicatie. "Daar wilde ik graag mee verder. Ik ben toen de opleidingen NIMA A en B gaan volgen, en ben uiteindelijk in de online marketing terechtgekomen." Twee jaar geleden begon ze voor zichzelf en werkte voor opdrachtgevers als Sky Radio en T-Mobile waar ze de social media beheerde. "Als je mijn ouders toen had gevraagd wat doet je dochter, was het antwoord, beetje Facebooken de hele dag, haha."

Alpe d'Huez

Naast het werk was Muriël ook als vrijwilligster met social media actief, voor de landelijke stichting Alpe d"HuZes. Ze kwam er terecht na een persoonlijke ervaring.

"Na een aanrijding in 1999 kreeg ik een zenuwbeknelling in mijn been en heb daardoor een spierzenuwziekte opgelopen. Ik kwam in een rolstoel terecht. Tijdens de revalidatie zei een arts tegen me dat ik doelen moest stellen, waar ik naar toe kon werken. Ik wil de Alpe d'Huez oplopen, zei ik toen. Dat lukt je niet, zei hij. Je moet een ander doel kiezen. Dan wil ik vooraan staan bij een concert van Robbie Williams. Weer zei hij, dat lukt je niet." Muriël werd daar zeer door geprikkeld. "Ik dacht, ik zal je eens wat laten zien. Ik ben dus gaan trainen."

Triomfantelijk: "Twee jaar laten liep ik de Alpe d'Huez op én stond vooraan bij Robbie Williams. De foto's heb ik ook naar de arts gestuurd." Ze vervolgt: "Toen het weer goed met me ging, heb ik me aangesloten als vrijwilliger bij Alpe d'HuZes. Het voelt goed, je kunt iets doen."

Schilderen

Naast haar werk in de marketing heeft Muriël nog een grote passie: schilderen. Ze maakt Pop Art portretten en ook realistische portretten. "Ik ben van jongs af creatief geweest. Een vriendin van mij, Ingrid Hertog, is kunstenares en geeft ook schilderles bij Boskoop Creatief. Bij haar ben ik les gaan volgen. Sindsdien ben ik heel vaak aan het schilderen." Favoriete onderwerpen zijn bekende zangers zoals Robbie Williams en Michael Bublé. Muriël timmert aardig aan de weg met haar portretten. "Ik hang in de kleedkamer van Robbie. Bij Michael hang ik ook."

Muriël koestert het leven en de mooie momenten. Ze weet hoe vergankelijk het is. Zelf zat ze in een rolstoel, ze verloor haar vader aan kanker en ook haar moeder werd ziek, maar herstelde gelukkig. "Zekerheid in het leven bestaat niet. De dood is het enige dat zeker is. Daarom is mijn doel om gelukkig te zijn."

1 reactie
Meer berichten