Logo gouwekoerier.nl


De Vermeulen Groep heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).
De Vermeulen Groep heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).

Onderscheiding Vermeulen Groep sociaal ondernemen

De Vermeulen Groep voldoet bovengemiddeld aan de landelijke norm (PSO) op het gebied van sociaal ondernemen.

Hazerswoude Dorp - De Vermeulen Groep heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Het hoogste niveau. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat De Vermeulen Groep op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert de Vermeulen Groep op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Openbaar groen

Met name voor de gemeenten in de regio, zoals Zoetermeer, Leiden, Lansingerland en Alphen aan den Rijn leveren zij al jaar en dag een bijdrage in het onderhoud van het openbaar groen, het maaien van bermen en slootkanten en het bestraten en asfalteren van wegen. Dit doen zij onder andere met behulp van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vorig jaar ontving de Vermeulen Groep al het SEBO keurmerk van de gemeente Zoetermeer. Dit is een gemeentelijk keurmerk voor bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Aangezien de Vermeulen Groep dit niet alleen binnen gemeente Zoetermeer doet, maar voor bijna al haar opdrachtgevers, heeft het bedrijf zich sterk gemaakt het landelijk erkende PSO-certificaat te behalen.

Social return

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social Return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. De Vermeulen Groep is trots dat zij het hoogste niveau in de wacht heeft weten te slepen.

reageer als eerste
Meer berichten