Logo gouwekoerier.nl


Overhandiging sleutels nieuwe Peugeot 108. FOTO:Carlijne de Wit
Overhandiging sleutels nieuwe Peugeot 108. FOTO:Carlijne de Wit (Foto: Carlijne de wit)

Maureen Koster gaat voor Tokyo 2020

Door Theo van Egmond

 Atlete Maureen Koster is de koning te rijk. Ze keeg ze bij Peugeot Groene Hart in Waddinxveen uit handen van directeur Arie Boonstoppel een splinternieuwe Peugeot 108.

,,Omdat mijn prestaties bij de Olympische Spelen in Londen tegenvielen had ik echt niet durven hopen dat er opnieuw sponsors bereid zouden zijn om toch weer een auto beschikbaar te stellen. En o, wat is deze weer mooi en wat ben ik blij dat men toch zo veel vertrouwen in mij houdt'' stamelde een intens blije Maureen, de Boskoopse die tegenwoordig met veel genoegen in Alphen woont.

Arie Boonstoppel was op zijn beurt trots dat hij het samen met de moeder van Maureen in zeer korte tijd weer voor elkaar had gekregen om dezelfde sponsors bereid te vinden een bedrag te doneren waarvan de prachtige Peugeot met kenteken NS-845-B bekostigd kon worden. ,,Binnen twee weken had iedereen die een paar jaar geleden meewerkte aan de realisatie van een Peugeot 108 toegezegd weer mee te doen.'' De logo's van alle deelnemende bedrijven zijn op de auto terug te vinden samen met de uitdagende tekst 'Maureen Koster gaat voor Tokyo 2020'. Want het halen van de Olympische Spelen in dat jaar is haar grote doel. Op de motorkap van de auto bevindt zich het logo van InSportHelden, de organisatie die diverse talentvolle sporters steunt in het behalen van internationaal aansprekende hogere doelen. Dankzij InSportHelden kan Maureen Koster in ieder geval weer tenminste twee jaar zorgeloos autorijden en dat is zeer welkom omdat de financiële steun van NOC*NSF per 1 januari van dit jaar is gestopt.

,,Jullie zijn goud waard'' vertrouwde Maureen Arie Boonstoppel en de aanwezige sponsors en vrienden van InSportHelden toe. Maureen haalde de kwalificatielimiet op de 1500 meter voor de wereldkampioenschappen atletiek die vanaf 3 augustus worden gehouden. De KNAU heeft haar inmiddels dientengevolge opgenomen in de nationale selectie en daarom mag ze in het olympisch stadion in Londen starten op haar favoriete afstand.

,,Na een wat mindere periode voel ik me weer heerlijk in mijn vel zitten en ga ik er in Londen helemaal voor. Gelet op mijn huidige vorm heb ik echt hoge verwachtingen van dit wereldkampioenschap.'' 

InSportHelden steunt overigens ook nog andere sporters waarvan in de toekomst veel wordt verwacht. Het betreft schaatser Daan Spruit en para-triatleet Daniël Knegt. Daarnaast nog de jeugdige talenten Zoë Langhout (ponyrijden), Kadidja Sangare (atletiek) en Ghizlane Barraki (turnen).

reageer als eerste
Meer berichten