Logo gouwekoerier.nl


Mei Lan en Dennis uit Gouda zijn skeelerend naar de Proeftuin van Holland gekomen, om inspiratie op te doen voor hun eigen tuin. FOTO: Morvenna Goudkade
Mei Lan en Dennis uit Gouda zijn skeelerend naar de Proeftuin van Holland gekomen, om inspiratie op te doen voor hun eigen tuin. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: Morvenna Goudkade)

Bloemen, thee en muziek

Door morvenna Goudkade

Het wordt steeds mooier bij de Proeftuin van Holland. Alle zintuigen worden geprikkeld. Bezoekers kunnen niet alleen genieten van de oogstrelende tuinen. Ook de smaakpapillen worden verwend, met heerlijke thee en taartjes. Theeschenkerij De Proeftuin combineert dit zaterdag met een luisterrijk optreden van Johnny Verger.

Paradijs

Een kleurig bloemenparadijs, dat is de Sortimentstuin Harry van de Laar, onderdeel van de Proeftuin van Holland. Dennis en Mei Lan komen er graag, skeelerend vanuit Gouda, "We zijn hier nu voor de derde of vierde keer," zegt Dennis (46). "We vinden het leuk om de tuinen door te lopen. Ja, op de skates gaat dat ook prima."

Ideeën opdoen

Vriendin Mei Lan (33) houdt van bloemen en planten. "Erg leuk dat de kwekers dit doen, handig ook die naambordjes. We gaan samen een huisje zoeken en willen graag ideeën opdoen voor onze toekomstige tuin." Het stel strijkt ook even neer bij de Theeschenkerij. "Even onze maag vullen voor de terugtocht," lacht Dennis. Hans Arwert en Toos Deijns komen ook uit Gouda. "We vinden het leuk om hier te komen, stukje fietsen, een kopje thee. Elke keer kijken we hoe de plek erbij staat. Er staat steeds weer iets anders te bloeien. " Het echtpaar heeft ook de bramen geproefd in de eetbare tuin. Drie bezoekers uit Brabant zitten aan de koffie. Broer en zus Frans en Loes van Galen uit Breda met vriend Gert van der Wiel uit Tilburg. "We zijn speciaal hier naar toe gekomen" zegt Frans, "via de toeristische route. We hebben het pontje genomen bij Schoonhoven. Het ziet er hier leuk uit! We gaan nog een paar dingen bezoeken want we hebben ook iets gelezen over een Japanse tuin."

Leuke combinatie

Eigenaresse Kim van Veenendaal (28) van Theeschenkerij De Proeftuin is blij met haar gasten. Ze organiseert zaterdag vanaf 15:00 uur een thee en muziekmiddag, samen met de bekende Boskoopse singer/songwriter Johnny Verger. "Hij is een vaste gast. Toen hij vertelde over zijn muziek, leek het ons erg leuk om dit te combineren." Kim vertelt dat ze graag meer met muzikale en creatieve mensen wil samenwerken. "Mensen gaan hier soms spontaan achter de piano zitten. Ik wil graag jonge talent of bestaande muzikanten gelegenheid geven hier muziek te maken voor mijn gasten. Het moet wel passen bij de sfeer van de Theeschenkerij, een relaxte vibe dus." De Theeschenkerij is sinds drie maanden open, van woensdag tot en met zondag. "Al veel mensen hebben me gevonden. Ik vind het leuk om de theeschenkerij ook een plek voor creativiteit te maken. Zo gaat binnenkort een kunstenares een workshop geven over schilderen met bijenwas."

reageer als eerste
Meer berichten