Logo gouwekoerier.nl


Verschillen in lengte en leeftijd maken niet uit, het meisjesteam van de Zomervoetbaldagen is supergemotiveerd. "Ik wilde hier perse bij zijn." FOTO: Morvenna Goudkade
Verschillen in lengte en leeftijd maken niet uit, het meisjesteam van de Zomervoetbaldagen is supergemotiveerd. "Ik wilde hier perse bij zijn." FOTO: Morvenna Goudkade

Meisjesteam goed gemotiveerd

Boskoop - De een drie koppen groter dan de ander. De jongste pas tien, de oudste al veertien. De verschillen waren groot bij het meisjes-elftal van de Zomervoetbaldagen. Maar dat maakte helemaal niets uit. De meiden hadden één ding gemeen: allemaal gek van voetbal.

De hele week konden ze hun hart ophalen. Vijf dagen voetballen en voetbalspelletjes. Ruim honderd kinderen deden van maandag tot en met vrijdag mee met de Zomervoetbaldagen bij Floreant. "Er waren zestien meisjes aangemeld," vertelt organisator Bart van Herk. "Dertien van hen hebben we met elkaar een team laten vormen. De andere drie waren heel jong, die kwamen in de teams van de allerjongste kinderen, vanaf zes jaar."

Vakantie

De meiden blijken zeer gemotiveerd. De meesten voetballen al bij Floreant en houden echt van het spelletje. Het voetbalfestijn wilden ze daarom niet missen. "Ik heb tegen mijn ouders gezegd dat we pas hierna op vakantie kunnen," zegt Dominique (11). "Want ik wilde hier wel perse bij zijn." Dat geldt ook voor haar voetbalvriendinnen Noortje, Lotte, Sidney, Tess, Kayleigh en Noa. Ook Luna, Josanne, Lieke, Yenthe, Nova en Vita zitten in het team. Tussen tien en veertien jaar zijn ze. "Onze trainer is Harrie," roept Luna (12). "Maar hij is nu even weg."

Bananen

Harrie van der Meer (66) komt al snel weer aanlopen. Hij heeft bananen bij zich om uit te delen. Het is pauze en iedereen komt even bij elkaar op de tribune. "Ik ben begeleider van het meisjesteam, geen trainer, hoor. Dat is teveel eer," lacht Harrie. De clubman is heel bescheiden. "Ik ben toevallig iemand die wat bij de club doet, met veel plezier. Het belangrijkste is dat de kinderen het naar hun zin hebben."

Gevraagd naar wat de meiden leuk vinden, is penalty schieten heel populair. Maar toen ze woensdag vanwege het slechte weer moesten uitwijken naar wijkcentrum De Plataan was dat ook leuk. "Lekker zaalvoetbal spelen, dat was weer eens wat anders."

Organisator Bart denkt dat hij De Plataan de volgende keer weer op het programma zet. "Het was nu noodgedwongen, vanwege de voorspelde regen, maar de kinderen vonden de afwisseling superleuk."

Vrijwilligers

Bart roemt de inzet van Floreant bij het voetbalevenement. "Er zijn heel veel vrijwilligers. Dertien begeleiders voor de teams, waaronder veel jeugdleden. De samenwerking met Floreant is echt top."

De sportieve Boskoper kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement. De zomervoetbaldagen waren helemaal volgeboekt. "Het is een groot beweegfestijn. De kinderen hebben op de slotdag 's morgens nog een toernooi gehad. 's Middags hebben we alle kinderen laten voetballen tegen de leiding. Dat hebben we nog net kunnen winnen, haha.

reageer als eerste
Meer berichten