Logo gouwekoerier.nl

Auto's kijken

Zolang ik me kan herinneren vind ik het al leuk om auto's te kijken. Niet de gewone huis, tuin en keuken auto's...maar echt bijzondere auto's. Zoals vroeger tijdens de kikkerrit die door het dorp kwam. Ik ging dan met mijn vader kijken en mijn favorieten waren een oude rode Alfa Romeo Spider en een oude grijze Opel Kaptein. Prachtig!

Vorige week ben ik met mijn vriend naar Italië gereden. Mijn beste vriendin ging daar trouwen en wij besloten er gelijk een leuke roadtrip van te maken. We zijn onder andere naar Modena gereden, de geboorteplaats van Enzo Ferrari. En natuurlijk hebben we daar heel wat mooie Ferrari's gezien. Van oude klassiekers tot prototypes. Daarna was het de beurt aan Maranello. Binnen no time zagen we Ferrari's afgeplakt en onherkenbaar. Maar wij gingen eerst kijken bij de Lamborghini fabriek. Een genot voor elke autoliefhebber.

"Op het racecircuit werd een auto getest"

Zelfs op straat kwamen we de meest exclusieve Lamborghini's tegen. Prachtig! En wat een geluid. Binnen stonden ook diverse modellen tentoongesteld, waaronder een SUV-uitvoering die volgend jaar geproduceerd gaat worden. Nadat we de auto's van Ayrton Senna hadden bekeken en een documentaire over zijn leven, maakten we nog één stop: de Ferrari fabriek en museum. Ook hier genieten van alle prachtige auto's, maar bij het naar buiten gaan hoorden we loeiende Ferrari's. En ja hoor, op het vlakbij gelegen racecircuit werd een auto getest. SUPER gaaf om van dichtbij te zien.

De Kikkerrit kwam vorige maand nog door Boskoop. Heb je de rit gemist? Of wil je nog meer mooie auto's zien die je niet snel door ons dorpje zal zien rijden? Ga dan vooral naar Italië om een bezoek te brengen aan Modena en Maranello. Mooie te combineren met een fijne vakantie in het land van pizza, pasta en heerlijke ijsjes.

reageer als eerste
Meer berichten