Logo gouwekoerier.nl


Ryan Hoogendoorn is geselecteerd voor de baseball academy
Ryan Hoogendoorn is geselecteerd voor de baseball academy

Honkballer Ryan Kampioen

Boskoper Nederlands Kampioen Little League

Onlangs werd het prestigieuze NK Little League honkbal gehouden, een toernooi waarbij teams met geselecteerde kinderen van 11 en 12 jaar uit verschillende regio's deelnemen. Ryan werd in het weekend van 17 en 18 juni jl., met zijn team Den Haag Stars, Nederlands Kampioen Little League.

Naar Polen

De kampioenen zullen over een aantal dagen afreizen naar Kutno, Polen om daar deel te nemen aan het EK Little League 2017. Een eventueel kampioenschap daar zal een reis naar de World Series in South Williamsport in Amerika betekenen.

Internationaal

Little League is een Amerikaanse sportorganisatie welke over de hele wereld honk-en softbal toernooien voor de jeugd organiseert. Het is een internationaal programma voor jonge, talentvolle honkballers.

Jong oranje

Maar dat is nog niet alles voor Ryan: hij start zijn zomervakantie op het EK 2017 als jonge international in de selectie van Oranje. Hiervoor werd hij onlangs werd geselecteerd.

EK in Utrecht

Het EK, dat dit jaar in Utrecht gehouden wordt, is van maandag 10 juli t/m 15 juli op het complex van honkbalvereniging UVV in Utrecht.

In Nederland zijn zes Baseball Academies die volgens het KNBSB Meerjarenopleidingsplan zorgen voor het opleidingstraject van honkbaltalenten in de regio. Dat betekent dat de beste jonge honkballers in de regio onder verantwoordelijkheid van de KNBSB worden geselecteerd en binnen de honkbalschool worden opgeleid. De talenten trainen professioneel en spelen wedstrijden op topniveau, waardoor zij zich optimaal ontwikkelen. Na hun opleiding binnen de honkbalschool stromen de talenten uit naar de deelnemende topsportverenigingen of vervolgen zij hun opleiding in de USA.

Reageer als eerste
Meer berichten