Logo gouwekoerier.nl


Feest op het Wellantcollege in Boskoop. Maandagavond kregen alle 73 eindexamenkandidaten hun diploma uitgereikt.  onderd procent geslaagd. FOTO: Morvenna Goudkade
Feest op het Wellantcollege in Boskoop. Maandagavond kregen alle 73 eindexamenkandidaten hun diploma uitgereikt. onderd procent geslaagd. FOTO: Morvenna Goudkade

Feest bij Wellantcollege Boskoop

Maandag was de feestelijke diploma-uitreiking, met stralende leerlingen, trotse ouders en een zeer tevreden docententeam. De leerlingen kregen als herinnering een speciaal jaarboek en allemaal een eigen gedicht.

BOSKOOP - Een score van honderd procent, voor alle eindexamenrichtingen: basis, kader en gemengde leerweg. Teamleider Thijs Vermeulen van Wellantcollege Boskoop noemt dat best bijzonder. "We zijn heel blij en trots. We hebben veel tijd en aandacht besteed aan de begeleiding van de leerlingen. Iedereen was heel gemotiveerd, met dit mooie resultaat." Vermeulen vertelt dat alle examenleerlingen vier keer per week contact hebben gehad met hun mentor.. Dan werd besproken hoe de schoolresultaten waren, maar ook hoe het verder met de leerling ging, sociaal en emotioneel. "Daardoor kon de mentor steeds de vinger aan de pols houden en optimaal begeleiden."

Het Wellant heeft ook intensief examentraining aangeboden, op school onder leiding van docenten. Vijf leerlingen kregen een herexamen, maar wisten de herkansing succesvol af te ronden. Met als resultaat dat alle eindexamenleerlingen maandag hun diploma mochten ophalen. Vaak extra feestelijk gekleed, met veel van de meiden in mooie jurkjes, zoals Cathy Beeftink (16). Zij slaagde voor het examen gemengde leerweg en gaat een para veterinaire opleiding doen. "Ik wil dierenartsassistente worden. Ja, ik hou van dieren, het meest van honden." Job de Bruin, ook 16 jaar, was ook een van de geslaagden. "Ik ga hierna een timmeropleiding doen bij het ID-college in Gouda. Dan wil ik eerst ervaring opdoen, maar uiteindelijk mijn eigen timmerbedrijf beginnen," zegt Job.
Britt Hermann (15) zit in de derde en was een van de leerlingen die meehielpen bij het eindexamenfeest. Andere leerlingen waren actief het ontvangen van de gasten en het schenken van koffie en thee. Britt is deze avond cameravrouw. "Ik maak een filmpje van de uitreiking. Zelf moet ik nog een jaar. Ik wil later psychologie gaan doen. Wat ik van het Wellant vind? Een fijne school." Linda Moseman van de Boskoopse vestiging, hoort dat vaker. "Bij tevredenheidsonderzoeken onder de leerlingen, de ouders en de medewerkers scoren we heel goed."
Het feest op het Wellantcollege werd dinsdag nog even voortgezet, toen met de uitreiking van de Groene Vlag, als keurmerk van duurzaamheid. De school doet mee aan het project Eco-Schools en wist als eerste school in het Groene Hart het duurzaamheidskeurmerk te bemachtigen. Er was dinsdag dan ook taart voor iedereen, met het opschrift: Honderd procent & de Groene Vlag. Thijs Vermeulen: "Dubbel feest. We zijn heel blij."

Reageer als eerste
Meer berichten