Logo gouwekoerier.nl


Hendrik Muilwijk miste de diploma-uitreiking, maar kreeg toch nog zijn papiertje. Wethouder Kees van Velzen (li) reikte het diploma uit, met support van Michiel Gerritsen en Peet Stolwijk (re).
Hendrik Muilwijk miste de diploma-uitreiking, maar kreeg toch nog zijn papiertje. Wethouder Kees van Velzen (li) reikte het diploma uit, met support van Michiel Gerritsen en Peet Stolwijk (re). (Foto: Morvenna Goudkade)

Hendrik nog net op tijd voor diploma

Hij miste bijna zijn eigen diploma-uitreiking. Hendrik Muilwijk (19) was naar de verkeerde locatie gegaan. Toen de andere geslaagden van de Boomteeltopleiding in Boskoop al het felbegeerde document hadden ontvangen en ook al op de foto waren geweest, was Hendrik op het nippertje op tijd.

BOSKOOP - Nu gaat het bij Hendrik vaak anders dan bij anderen, want zijn praktijkexamen voor de Boomteeltopleiding deed hij voor het oog van een Chinese onderwijsdelegatie. De Chinezen bezochten Nederland en hadden veel belangstelling voor het groene onderwijs. Of ze ook een examen mochten bijwonen? Geen probleem voor Hendrik. "Dat het nu ook weer anders loopt, daar ben ik wel een beetje aan gewend, " bekende de jonge boomkweker. Hendrik had de uitnodiging voor de diploma-uitreiking niet helemaal goed gelezen. "Ik was naar Natuurtuin De Veenmol gegaan, waar we meestal les hebben. Maar daar was niemand en toen zijn we naar Aalsmeer gereden, nou ja, halverwege." Als troost voor het missen van de feestelijke plechtigheid, kreeg hij het diploma uit handen van wethouder Kees van Velzen, met extra support van voorman Michiel Gerritsen van de Greenport Boskoop en de eigen docent Peet Stolwijk.
Van Velzen was net gearriveerd voor een borrel van jonge groenondernemers, maar wilde wel even de laatkomer feliciteren. "Heel veel succes verder," aldus de wethouder, tevens voorzitter van de Stichting Greenport. Michiel Gerritsen had eerder de feestelijke bijeenkomst toegesproken. "Heel goed dat jullie hebben gekozen voor de groene sector, de sector die er toe doet, De groene economie is belangrijk, denk aan klimaat, klimaatbestendigheid, een groene leefomgeving. We zien een groeiende werkgelegenheid. "Gerritsen deed een beroep op de jongeren om vooral ambassadeur te zijn voor de boomteeltsector. "Wees trots op de sector, wees trots op jezelf en draag het uit." Docent Peet Stolwijk had voor alle geslaagden een persoonlijk woord. De BBL Boomteelt Green Production bestaat 3 jaar, en biedt een 2- en een 3-jarige vakopleiding op MBO-niveau. Naast Hendrik, mochten ook Ruben, Pim, Jaco, Kevin, Maarten en Frank hun diploma ophalen. Maarten Aantjes (20) en Jaco Boogaard (21) vertelden dat ze vrienden geworden tijdens de opleiding. "We blijven elkaar zien." Ruben van der Zwaard (22) was vroeger niet geïnteresseerd in de groene sector. "Ik wilde verder in de installatietechniek. Maar door een vakantiebaantje op de kwekerij begon ik me steeds meer aan het werk daar te hechten. Ik ben dus overgestapt." Frank Stolwijk (22) mocht twee diploma's in ontvangst nemen. Hij studeerde ook aan de Greenport Academy.

reageer als eerste
Meer berichten