Logo gouwekoerier.nl


Tweede editie festival Smaak met nog meer attracties

De Smaakmakers Ronald Dufais en Marjolein van Tienhoven organiseren opnieuw Muziek & Food festival Smaak. De eerste editie vorig jaar was een groot succes en smaakte naar meer. Zaterdag vindt het evenement plaats op het parkeerterrein van Plantarium. Met nog meer attracties en op verzoek van ouders: kinderactiviteiten met begeleiding.

Door Morvenna Goudkade

BOSKOOP/HAZERSWOUDE-DORP -  Ze laten niets aan het toeval over, daarom worden de weerberichten voor deze week en het weekend nauwlettend gevolgd. "We willen niet dat het festivalterrein nat en drassig is," zegt Ronald Dufais. "Daarom houden we het festival lekker op het parkeerterrein van Plantarium, met doorloop naar de grote hal. Op het parkeerterrein zetten we een grote feesttent neer, met open doorgang naar de foodtrucks. Zo houdt iedereen droge voeten en blijft de festivalsfeer bewaard."

Door het succes van vorig jaar is het festival nu nog uitgebreider.  "We hebben een food area, party area en dance area," vertelt Marjolein van Tienhoven, verantwoordelijk voor de sales & marketing. "In de food area hebben we dit jaar wel zo'n tien trucks staan. Je kunt echt van alles eten en drinken. Thaise en Italiaanse gerechten, burgers, pasta en friet, baklava, frozen yoghurt, smoothies, sapjes. En natuurlijk wijnen en speciaalbieren."

Er zijn bekende namen, zoals Wijn bij Robijn, Dr. Food, Pizza on Wheels en Gooische Koffiebus. Ook Perron3 staat op het festival. "Onze eerste keer," laat eigenaar Eqbal Mangal weten. "We zijn gevraagd door Ronald, we vinden het heel leuk om mee te doen."

Ronald vertelt dat op verzoek van ouders er dit jaar een speciaal kinderprogramma is toegevoegd. "We werken daarbij samen met YP Events uit Boskoop. Zij zorgen voor de Kids Zone en de begeleiding van de kinderen. Het festival begint  's middags om drie uur, dan is de food area open met muziek van de band Groovepilot, en beginnen ook de activiteiten in de Kids Zone. De ouders kunnen zich vermaken op het festival en de kids zich lekker uitleven op de stormbaan, de springkussens en de XL bouwblokken."

De kinderen hoeven ook niet op een houtje te bijten, want voor hen zijn er poffertjes, kinderpannenkoeken, popcorn en suikerspinnen. In de food area zijn speciale kindergerechtjes te bestellen.

Muziek speelt uiteraard een grote rol op het festival. De hele middag is er al muziek en vanaf acht uur 's avonds treden bands en DJ's op. Marjolein geeft de line-up: "In de party area zijn er optreden van de bands Catch en STOOT! Ook draait daar DJ Nozem. In de dance area draait DJ Jor-D." Tickets in de voorverkoop kosten 10 euro p/p. Kinderen t/m 15 jaar hebben gratis toegang. Voor info: www.floraboskoop.nl/smaak-festival

Reageer als eerste
Meer berichten