Logo gouwekoerier.nl


Donja Verbeij is een Holygreener

Rosarium Gesprekken deel 148

Ze is een Holygreener. Donja Verbeij (27) maakt deel uit van een groep van acht jonge mensen die op 25 augustus het Holygreen Festival organiseren. Een groen festival dat wordt gehouden tijdens de beurs Plantarium. Groen is leuk én hip, is het motto. Creatieve Donja, die het Grafisch Lyceum in Rotterdam heeft gevolgd en nu een opleiding eventmanagement doet, is er druk mee. Het festival begint steeds meer vorm te krijgen, de DJ's zijn geboekt en early-bird tickets zijn te koop. Maar er komt nog van alles bij. Donja licht alvast een tipje van de sluier op.

Door Morvenna Goudkade

BOSKOOP – Donja is geboren en getogen in Reeuwijk-Dorp. Ze ging naar het Coenecoop College in Waddinxveen en daarna naar het Grafisch Lyeum in Rotterdam, voor een opleiding grafisch vormgeven. Na haar studie werkte ze voor een reclamebureau in Alphen en nu alweer vierenhalf jaar voor Proba. "Mijn werkplek is in het Plantariumgebouw", vertelt Donja. Ze is nauw betrokken bij de organisatie van Plantarium, de groene vakbeurs voor de boomkwekerij, die ook een beurs voor een groene leefomgeving wil zijn. Komt ze zelf ook uit de boomkwekerswereld? "Nou, mijn opa was kweker, maar daar is het bij gebleven, haha."
Creatief was Donja van kinds af aan. "Ik was altijd al aan het knutselen, dat soort dingetjes. Ik hou van creatief zijn. Ook van creatief denken." Voor Plantarium maakt ze alles, zegt de vrolijke blondine. "Alle reclame-uitingen, van spandoeken, tot fluitjes."

Donja vertelt dat een half jaar geleden een groepje van acht jonge mensen bij elkaar is gekomen. Jos van Lint, eigenaar van Proba en organisator van Plantarium, bedacht dat het leuk zou zijn als er tijdens de beurs een festival wordt gehouden. "Hij heeft aan ons gevraagd of wij dat wilden uitwerken, een plan maken, wat voor festival, wat voor programma, eigenlijk alles bedenken."

Brainstormen

De Holygreeners, zoals het groepje zich noemt, komt regelmatig bij elkaar om te brainstormen. Het bestaat uit Boskopers David Moerings, Jeffrey Houtman, Rob en Eline Koetsier en Albert de Vries. Ook zijn er nog twee groepsleden van buiten de regio

Inmiddels krijgt het festival steeds meer vorm. "Het wordt gehouden op vrijdag 25 augustus, tijdens Plantarium dus, en de plek is bij de waterbassins tussen het Plantariumgebouw en GROEN-Direkt. De optredens doen we in het leegstaande bassin. We bekijken nog of we ook iets met de andere bassins kunnen doen, daar staat wel water in."

Groen is hip en leuk, dat is de boodschap. De DJ's zijn al geboekt en er komt ook een groene kroeg. Verder komen tijdens de brainstormsessies de meeste wilde ideeën voorbij, lacht Donja."We moeten nog wel kijken of dat allemaal kan en mag."

Het festival gaat over groene beleving, op allerlei manieren, legt de creatieve Boskoopse uit. "We maken van het leegstaande bassin een groen bos, daarvoor zijn we met kwekers bezig, of ze dat willen sponsoren met planten en bomen. We hebben al leuke reacties. We willen overal spreuken ophangen en er komt ook een loungegedeelte en eten met een groen tintje."

Groene kroeg

De DJ's spelen een mix van Latin, Urban en House. Voor de liefhebbers is er ook een groene kroeg, net buiten het bassin, waar Nederlandstalige muziek wordt gespeeld. "Er zijn niet alleen groene drankjes te koop, hoor. Geen festival zonder bier", knipoogt Donja.

Wat is haar taak bij Holygreen? "Tja, van alles een beetje. Omdat ik nu al werk in het Plantariumgebouw, zit ik er van alle Holygreeners het dichtst bovenop. Ik kan dus makkelijk dingen oppakken. Naast mijn werk doe ik een opleiding eventmanagement, daar heb ik nu ook best profijt van."

Ook als ze het niet zelf organiseerde, zou ze zeker naar Holygreen gaan, zegt Donja. "Het is lekker in de buurt, je kunt er zo op de fiets naartoe."

Reageer als eerste
Meer berichten