Logo gouwekoerier.nl


Mirjam van Woudenberg, Wil Koek en Wendy Brand kijken uit naar het 50-jarig jubileumfeest van Tennis Vereniging Boskoop (Foto: Morvenna Goudkade)
Mirjam van Woudenberg, Wil Koek en Wendy Brand kijken uit naar het 50-jarig jubileumfeest van Tennis Vereniging Boskoop (Foto: Morvenna Goudkade)

Vijftig uur feest voor vijftigjarig TVB

Tennis Vereniging Boskoop (TVB) bestaat 50 jaar. Dat moet gevierd worden, vinden ze bij de club. Aankomend weekend is het jubileumfeest, het begint op vrijdag en gaat het hele weekend door. Onder het motto: vijftig uur feesten voor vijftig jaar TVB.

Door Morvenna Goudkade

BOSKOOP - De jubileumcommissie heeft een uitgebreid programma samengesteld, met activiteiten voor jong en oud. Heel veel vrijwilligers hebben hun hulp toegezegd. Voorzitter Wil Koek is dan ook trots op zijn club. Sinds maart geeft hij leiding aan de vereniging, maar hij is al veel langer lid. "Al een jaar of dertig. Ik ontmoette mijn vrouw Karin en ben meegegaan naar TVB. En ik ben nooit meer weggegaan."

Dat geldt ook voor Mirjam van Woudenberg en Wendy Brand. Allebei zijn ze lid sinds hun jeugd. Mirjam is actief met de commissie baractiviteiten en Wendy zit in de jeugdcommissie en in de jubileumcommissie. "Ik vind tennis een geweldige sport, ik doe het heel graag", zegt Mirjam. "Maar ik vind het ook belangrijk om een bijdrage te leveren met commissiewerk."
Wendy vertelt dat ze is grootgebracht op de club. "Ik begon hier op mijn zevende. Mijn ouders waren ook actief bij TVB. Ik heb een heel leuke jeugd gehad, met veel vrienden op de club. Dat gun ik mijn eigen dochters ook. Ik wil me daarom extra inzetten voor de jeugd. Dat doe ik samen met mijn man Marc."
TVB werd in 1967 opgericht. "Het is klein begonnen," zegt Wil. "Dit was een smal kwekerijperceel, we hadden 4 banen achter elkaar. Later hebben we het perceel hier naast erbij kunnen kopen."
Na een terugval, enkele jaren geleden, zit de groei er weer flink in, vertelt de voorzitter. "We hebben momenteel zo'n 550 leden, waaronder veel jeugd. En de sfeer en betrokkenheid is heel goed, het wij-gevoel is weer helemaal terug.
Komend weekend is het dus feest. Wendy heeft het programma mede samengesteld. "We beginnen vrijdagochtend met een veteranentoernooi. Later die dag zijn er jeugdactiviteiten en veel jeugdleden blijven slapen in het clubhuis. Zaterdagochtend ontbijten we met z'n allen aan een heel lange tafel." De hoogtepunten volgen elkaar op, met een megaclinic van Sjeng Schalken en een groot BBQ feest met muzikale optredens. Op zondag belooft het historisch toernooi een topper te worden, met tenniskostuums uit de afgelopen decennia en houten rackets. Na een receptie voor genodigden en een motivatie speech van Erben Wennemars, komt Prins Carnaval nog langs om het nieuwe clublogo te onthullen. "Geweldig, toch," vindt de voorzitter. "Zo'n energieke club. Ontzettend leuk om hier leiding aan te mogen geven."

Reageer als eerste
Meer berichten