Logo gouwekoerier.nl


Planten vertellen op Plantarium verhaal van Walt Disney en Dali

Storytelling is hot en omdat ook het Plantarium meegaat met haar tijd wordt daar bij de 35e editie vol op ingezet. Zo laten vier tuinontwerpers op deze vakbeurs zien dat planten een verhaal kunnen vertellen.

Hazerswoude-Dorp - Het duurt nog even voordat het Plantarium 2017 een feit is - de vakbeurs wordt gehouden van 23 tot en met 26 augustus op het ITC-terrein in Hazerswoude - maar het vuurtje wordt door de organisatie al flink opgestookt. En daar is alle reden toe. Ook dit jaar zijn er weer diverse noviteiten aan het programma toegevoegd.

Inspiratie

Zo vormen de acht inspiratietuinen en vijf houses of inspiration dit keer een bron van inspiratie voor bezoekers en standhouders. Elke tuin is gekoppeld aan of gemaakt voor een bekend en inspirerend persoon, en vertelt het verhaal van deze persoon. Uitgangspunt voor de vier tuinontwerpers was niet de zoveelste standaardtuin op de zoveelste beurs, maar tuinen met een betekenis.

De acht personen zijn: Walt Disney (Fantasie), Mozart (Geniaal), Joop Zoetemelk (Eenvoud), Salvador Dali (Ongewoon), Don Quichot (Strijd), Nelson Mandela (Samenbrengen), Anne Frank (Verlangen) en Annie M.G. Schmidt (speels). Elke tuin staat op zichzelf en vertelt het verhaal van de betreffende persoon.

Meer informatie over de beurs of over deelname is te vinden op www.plantarium.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten