Logo gouwekoerier.nl


Column Ria de Groot: Visie op de toekomst

Eén keer in de veertien dagen schrijft de voorzitter van Dorpsraad Boskoop, Ria de Groot, een column in de Gouwe Koerier. In deze column kaart ze de noodzaak van een visie op de toekomst van het dorp aan. 

Verleden, heden en toekomst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zaken die in het heden spelen, kunnen evenzo worden teruggevoerd naar het verleden en worden verbonden met de toekomst. Een voorbeeld hiervan is ons 'Erfgoed': monumentale gebouwen, bijzondere landschappen. Er zijn er genoeg, in en rond Boskoop. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft sinds kort een 'Erfgoedcommissie' in het leven geroepen. Het rapport 'Hart voor Erfgoed', een visie op het gemeentelijk erfgoed, uitgegeven door de gemeente, beschrijft en omschrijft hoe we deze nalatenschap uit het verleden dienen te respecteren, te behouden en te koesteren. De commissie ziet erop toe dat het erfgoed van alle dorpen wordt beschermd en beheerd. De Dorpsraad Boskoop vindt het sierteeltgebied als geheel óók als een waar erfgoed: zoals het vroeger was (en, gedeeltelijk, nog is).

De 'Dorpsvisie', waarover ik eerder schreef in deze krant, behandelt en beschrijft de plannen voor ons dorp in de toekomst, zeg maar: de komende tien tot twintig jaar. Op termijn zullen wij informatieavonden organiseren, waarin wij de mening van de burgers zullen vragen. De wethouder 'Wijken en Kernen' heeft aangegeven hierbij aanwezig te willen zijn. Via verleden en toekomst naar het 'heden', waarin het verkeer een belangrijk agendapunt van de Dorpsraad vormt. Is Boskoop veilig genoeg? Hoe dringen we de verkeersoverlast terug? Er zijn, verkeerstechnisch, goede vorderingen gemaakt. Het buurtbusproject loopt goed. Er heeft zich al een behoorlijk aantal vrijwilligers aangemeld, maar er worden nog steeds chauffeurs met een rijbewijs BE gevraagd. U kunt zich nog opgeven. Op woensdagavond 14 juni is er om 19.30 uur uitleg in 'De Loods'. Mail hiervoor naar veenst10@xs4all.nl of bel Kees Veenstra, tel. 06-15024918.

Reageer als eerste
Meer berichten