Logo gouwekoerier.nl


V.l.n.r. wethouder Ed de Leest, de heer en mevrouw Van der Waal en Martin Bogerd, directeur-bestuurder Habeko. Met de plaatsing van de eerste zonnepanelen is een belangrijke stap gezet naar verduurzaming van het woningbezit van Habeko en de ambities reiken verder.
V.l.n.r. wethouder Ed de Leest, de heer en mevrouw Van der Waal en Martin Bogerd, directeur-bestuurder Habeko. Met de plaatsing van de eerste zonnepanelen is een belangrijke stap gezet naar verduurzaming van het woningbezit van Habeko en de ambities reiken verder.

Eerste zonnepanelen op daken Habeko

Energie in Huis installeerde maandag 29 mei, in opdracht van Habeko wonen, de eerste zes zonnepanelen op de daken van twee huurwoningen in Benthuizen. Een betere start van het zonnepanelenproject had Habeko zich niet kunnen wensen: het was een zonovergoten dag.

Benthuizen - Meneer en mevrouw Van der Waal van de Van Leeuwenhoekweg uit Benthuizen, waren één van de eerste huurders die direct 'ja' zeiden toen ze het aanbod van Habeko kregen om zonnepanelen op het dak te installeren. Ruim een maand later is hun woning als één van de eersten aan de beurt. Op diezelfde dag worden ook zonnepanelen geplaatst op een huis aan de Koningin Julianastraat in Benthuizen.

De verschillende genodigden worden gastvrij ontvangen bij de woning van Van der Waal. Martin Bogerd, directeur-bestuurder van Habeko feliciteert meneer en mevrouw Van der Waal van harte met hun zonnepanelen en overhandigt hen een mooi boeket bloemen. Onder de genodigden is ook wethouder Ed de Leest, die Duurzaamheid & Milieu in zijn portefeuille heeft. Hij prijst het initiatief van Habeko. "Habeko is hiermee de eerste woningcorporatie in de gemeente Alphen aan den Rijn, die zonnepanelen op eengezinswoningen installeert." De Leest benadrukt het belang van duurzaamheid. Hij geeft aan dat er zelfs plannen zijn voor twee zonneweides in Hazerswoude-Dorp. Met de installaties in Benthuizen is een belangrijke stap gezet naar een verduurzaming van het woningbezit van de woningcorporatie. "En dit is pas het begin", aldus Martin Bogerd.

Trots kijkt familie Van der Waal toe hoe de zes panelen aan de achterkant van hun woning worden geïnstalleerd. Zij hadden al langer de wens om zelf zonne-energie op te wekken. Maar zonnepanelen kopen voor plaatsing op een huurwoning, dat ging ze toch te ver. Toen het aanbod van Habeko kwam, hoefden ze niet lang na te denken. De buren in de straat zijn vooral nieuwsgierig naar het hele proces. Sommigen willen eerst de ervaringen van meneer en mevrouw Van der Waal afwachten. De familie is ondertussen heel positief over de plaatsing van de panelen en de afwerking in huis. Direct na afronding van de installatie wekken de panelen al stroom op. Voortaan zien zij iedere dag hoeveel kWh energie er is opgewekt. Dit kan via een app op de telefoon, tablet, computer of het scherm in de meterkast.

Habeko wonen heeft zich tot doel gesteld om in 2020 een besparing van ten minste 20 procent op het energieverbruik binnen haar woningbezit te realiseren. Dit doet de corporatie onder meer met woningisolatie en het installeren van de zonnepanelen.

Reageer als eerste
Meer berichten