Sport

TV-voetballer Touzani komt naar Boskoop

Met een videoboodschap roept hij de Boskoopse jongeren op om 13 mei naar Sportpark Floreant te komen. Bekende freestyler Soufiane Touzani geeft dan een voetbalclinic. Touzani is bekend van zijn programma Tiki Taka Touzani, maar heeft ook een eigen voetbalschool in Rotterdam.

Door Morvenna Goudkade

BOSKOOP – Met zijn voetbalschool geeft hij regelmatig gratis voetballes aan straatjongeren uit Rotterdam-Zuid. "Dat vinden ze wel mooi", zegt de voetballer, die ook een eigen YouTube-kanaal heeft. "Ik vraag ze dan: willen jullie dit ook? Ja, dat willen ze wel. Dan zeg ik: je moet drie dingen doen: oefenen, oefenen en oefenen. Focus, daar gaat het om."
Soufiane Touzani (30) speelde voor Feyenoord en HFC Haarlem. Hij stapte over naar het straatvoetbal en werd pionier van het moderne Freestyle voetbal. Touzani ontwikkelt steeds nieuwe voetbaltrucs en kreeg daar wereldwijd bekendheid mee. Zijn trucs zet hij op zijn eigen YouTube kanaal. Zijn verrichtingen hierop worden gevolgd door Cristiano Ronaldo, Neymar, Thierry Henry en Robin van Persie. Diverse trucs werden door hen overgenomen. Zo voerden Ronaldo en Neymar de trucs 'Touzani Around The World' en 'New Shit' uit. Soufiane Touzani wordt regelmatig uitgenodigd in stadions om een demonstratie te geven. Dat hij op 13 mei bij Kom over de Brug aanwezig is, komt door de jarenlange vriendschap met Rachid el Ousrouti, voorzitter van Rotaryclub Boskoop. "Ik ken Rachid uit Rotterdam, waar hij met zijn stichting Rotterdam Vakmanstad actief is. Ruim tien geleden hebben we elkaar leren kennen bij de Maroquistars. We organiseerden toen een benefietwedstrijd met profvoetballers met een Marokkaanse achtergrond tegen Sparta Rotterdam. Sindsdien hebben we altijd contact gehouden." Soufiane zei direct ja, toen Rachid hem vroeg een voetbalclinic te komen geven tijdens Kom over de Brug. "Het wordt een leuke show, waarbij ik ook het publiek betrek. Ik hoop dat veel Boskoopse jongeren op 13 mei naar Sportpark Floreant komen." Naast het voetbaloptreden van Touzani, is er ook een Meet & Greet, waarbij de freestyler handtekeningen uitdeelt en met fans op de foto gaat. Kom over de Brug staat in het teken van verbinding. Vanaf 11 uur kan jong en oud deelnemen aan allerlei sport- en spelactiviteiten in het Sportpark van Floreant. Timios, Tennis Vereniging Boskoop, AV'47 en Florant zelf zijn aanwezig. Maar ook Boskoop Creatief, Scouting de Schouw en Amnesty International. De toegang is gratis. Voor deelname aan de activiteiten zal 2 euro worden gevraagd. De opbrengst hiervan is volledig bestemd voor het goede doel: de sportkantine van Floreant.

Meer berichten