<p>Foto ter illustratie uit archief. Als jongvolwassene kun je praten als een van je ouders is overleden.Foto:Lieke Beijen&nbsp;</p>

Foto ter illustratie uit archief. Als jongvolwassene kun je praten als een van je ouders is overleden.Foto:Lieke Beijen 

(Foto: )

Omgaan met verlies ouder voor jongvolwassenen

De Stichting Boek en Troost houdt op 1 oktober van 19.30-21.30 uur een Rouwcafé in Buurtpunt Zoutman, Zoutmanplein 6a in Gouda. De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor jongvolwassenen die een ouder hebben verloren.

Gouda- Je bent in een leeftijdsfase waarin je bezig bent met studie, een carrière, een eigen leven opbouwen en dan overlijdt een van je ouders. Het leven staat stil, je bent overgeleverd aan jezelf. Je bent jong en hebt die steun en liefde van die ouder nog hard nodig. Veel jongvolwassenen ervaren dat hun verdriet en gemis lastig te delen is met leeftijdgenoten omdat de werelden plotsklaps zo verschillen van elkaar. Daarnaast vindt de omgeving het ook lastig om te vragen wat je nodig hebt. Je hebt als nabestaande te maken met het ongemak van de omgeving. Die voelt zich onmachtig om iets aan je verdriet te doen. Als rouwende moet je zelf aangeven wat je nodig hebt. En dat is ook lastig. Want je weet soms helemaal niet wat je nodig hebt. Je voelt verdriet, gemis.

Om over deze en andere ervaringen te kunnen praten houdt Boek en Troost een bijeenkomst voor lotgenoten.

Info: www.boek-en-troost.nl

Aanmelden (verplicht): info@boek-en-troost.nl

Bart van der Spek
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden