• Alles
 • (1)
  Fiets-Wandeltocht
 • (14)
  Overig
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Kinderevenement

Lezing 'Just Be Home' Midden Groene Hart

zaterdag 12 oktober 14:00 t/m 16:00 uur

In het midden van het Groene Hart wordt een tweede locatie Haven | Just be homes opgericht naar het evenbeeld in Kerkrade

We leven in een tijd waarin steeds meer mensen zoekende zijn of de aansluiting met de maatschappij missen. Deze mensen voelen zich onbegrepen. Het zijn mensen die niet meer weten wat ze moeten doen. Ze lopen vast in hun situatie en zoeken hulp, maar voelen zich niet gehoord of geholpen. Ze dreigen de weg kwijt te raken.

Omdat mensen er in onze Just be Homes alleen maar hoeven te ‘zijn’ (Just be), hoeven ze even niks en kunnen ze de rust krijgen en geborgenheid ervaren die ze nodig hebben om te herstellen, waardoor ze weer zelfstandig hun weg kunnen vinden in de maatschappij. Haven is een plek zonder oordelen en verplichtingen. Bij Haven mag men aanmeren wanneer men dat wil of dat nodig heeft. Haven biedt een luisterend oor tijdens een kopje koffie of een kom soep in de keuken. Ook is er een mogelijkheid dat men zich kan terugtrekken en omringen met stilte.

Wat voegen we toe?

In de Just be Homes ontmoeten vrijwilligers en bezoekers elkaar en vormen ze samen een gemeenschap waarin mensen voor elkaar zorgen en van betekenis zijn. Met elkaar zorgen we voor het vergroten van het bewustzijn bij mensen dat ze er mogen zijn. Haven voegt waarde toe door het bieden van onvoorwaardelijke liefde aan mensen die tijdelijk in een moeilijke periode zitten.

Hoe gaan we dit doen?

Gestart vanuit een vrijwilligersinitiatief, heeft Stichting HAVEN | Just be Homes (Haven) zich ten doel gesteld om bovengenoemde mensen een plek te bieden waar ze tot rust kunnen komen en zich thuis voelen. Als je jezelf kwijtraakt, dan kun je hier ervaren dat je ertoe doet en de medemens er voor je is. We creëren een plek waar mensen warm bejegend worden, per direct terecht kunnen en zich bovendien veilig en geborgen voelen. Bij Haven werken wij zonder indicaties, wachtlijst of procedures.

Wij nodigen een ieder uit die dit initiatief een warm hart toedraagt om te komen luisteren naar Jean Freer, oprichtster van Haven | Just be homes Kerkrade. Jean zal uitleggen waarom en hoe zij dit initiatief is begonnen. Op 12 oktober om 14.00 uur bent u van harte welkom in Dorpshuis De Boei te Vinkeveen om onder het genot van een versnapering te komen luisteren.

U kunt zich aanmelden via e-mail groenehartjbh@outlook.com


deel deze activiteit

Locatie

Sociaal Cultureel Centrum De Boei
onbekend
Kerklaan 32
3645ev


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden