• Alles
  • (6)
    Overig
  • (2)
    Natuur
  • (1)
    Muziek

Planten klimaat, een hot item

woensdag 24 juli 0:00 - 0:00 uur

Het Boomkwekerijmuseum te Boskoop toont in zijn zomertentoonstelling van 17 mei t/m 12 oktober 2019 hoe de natuur wordt beïnvloed door de klimaatverandering. U maakt kennis met planten die zich kunnen aanpassen aan zowel hittepieken als plensbuien. Sommige doen dat zo goed dat ze botanische bandiet zijn geworden en niet meer welkom zijn, andere zijn een graag geziene gast in de natuur en in onze tuin.

Een tuin die goed tegen droogte kan en weinig onderhoud vergt, is een prairietuin. Een prachtige wandgrote foto van een tuin in de sfeer ervan nodigt u uit om met enthousiasme in uw eigen tuin aan de gang te gaan. Omdat grassen kenmerkend zijn voor een prairietuin, maakt u kennis met een paar verrassende soorten.

In een interessante presentatie laat ir. Margareth Hop zien welke planten in staat zijn een plensbui te trotseren. Zij heeft veel ervaring met regentuinen en zal op 34 september een lezing geven over dit onderwerp.

Naast de tijdelijke expositie zijn ook de permanente expositie, de museumkwekerij en de onlangs gerestaureerde boomkwekerswoning de moeite van het bezichtigen meer dan waard.

Adres: Reijerskoop 52 - 54

2771 BR Boskoop

0172-217756

Openingstijd: di t/m za van 10:00 - 16:30 uur

Meer info: www.boomkwekerijmuseum.nl


deel deze activiteit

Locatie

Boomkwekerijmuseum
Boskoop
Reijerskoop 52 - 54Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden