Logo gouwekoerier.nl


Ondernemers Jeroen Hoogduijn, Rick Reas en Thomas Koetsier (vlnr) doen mee aan Late Night Shopping op 23 juni, georganiseerd door winkeliersvereniging DKW (Foto: Morvenna Goudkade)
Ondernemers Jeroen Hoogduijn, Rick Reas en Thomas Koetsier (vlnr) doen mee aan Late Night Shopping op 23 juni, georganiseerd door winkeliersvereniging DKW (Foto: Morvenna Goudkade)

Shoppen én sporten tijdens Late Night Shopping

Lekker shoppen is komende vrijdag wel heel aantrekkelijk, want tijdens Late Night Shopping is er veel korting en veel entertainment. Voor de sportievelingen is er de Late Night Workout. Het shopfestijn vindt plaats in het centrum van Boskoop en wordt georganiseerd door winkeliersvereniging DKW.

Door Morvenna Goudkade

BOSKOOP - Ondernemers Thomas Koetsier, Jeroen Hoogduijn en Rick Reas zitten in het bestuur van DKW en doen allemaal mee aan Late Night Shopping. "Het is vrijdagavond van zeven tot elf", vertelt Thomas, die meedoet met zijn winkel in schoenmode. "Een aantal dorpskernwinkeliers heeft een kraam op straat en we bieden allemaal wat extra's. Bij mij krijg je leuke kortingen." Zijn overbuurman Rick Reas, telg van de bekende slagersfamilie, zorgt tijdens het winkelfeest voor lekkere hapjes. "We hebben een proeverij met Côte de Boeuf. En er zijn broodjes hamburger te koop." Fietsspecialist Jeroen Hoogduijn, een stukje verder in de Burgemeester Colijnstraat, heeft veel gadgets in de aanbieding. "Horloges, stropdassen, armbandjes, wekkers, alles met fietsen erop, en met korting."
Het shopspektakel wordt opgeluisterd door muziekkorps Concordia en regiomannenkoor Die Gouwe Sanghers. Ook de Baggerbeugels trekken door het centrum en volkszanger René van Duijn geeft een optreden.
"We willen een levendige en aantrekkelijke dorpskern", zegt Marina van der Hoeven, secretaris van DKW. "Ook vanuit de gemeente Alphen wordt dit ondersteund. In het najaar krijgt het centrum een opknapbeurt. Daar zijn we als winkeliersvereniging nauw bij betrokken. Naast de vele evenementen die we als DKW organiseren, willen we ook dat het winkelgebied er goed verzorgd uitziet. De bloembakken die in het centrum zijn opgehangen, zijn daar al een voorproefje van. We werken daarin samen met de gemeente."
De ondernemende winkeliers vormen een hechte club. Iedereen draagt een steentje bij. Bestuurslid en horecaondernemer Richard van Loon tekent voor het muzikale entertainment. Hij krijgt veel medewerking van de Boskoopse verenigingen, zoals Die Gouwe Sanghers. "Wij zijn er bij", vertelt voorzitter Klaas Smid. "Het past wel in onze nieuwe formule, niet alleen optreden in zalen en op een podium, maar op allerlei plekken."
Er is dit jaar ook weer een primeur. "De Late Night Workout", zegt Thomas Koetsier, die contactpersoon is voor het sportieve element tijdens het winkelfeest. "Bootcampinstructeur Remco Hofstee geeft een workout op het Gouweplein, voor iedereen die mee wil doen. Het advies is dus: sportkleding aan, handdoekje en een flesje water mee."

Reageer als eerste